Pobeda manté silenci sobre el seu futur a l’aeroport de Girona

Mentre les aerolínies europees ja han posat a la venda bitllets per a l’estiu, la companyia russa està pendent de les restriccions de mobilitat

DiarideGirona 04/03/2021

La incertesa que viu Rússia respecte l’evolució de Covid-19 i les restriccions de mobilitat que se’n deriven fa que, a hores d’ara, l’aerolínia de baix cost Pobeda Airlines mantingui silenci sobre quin serà el seu futur a l’aeroport de Girona-Costa Brava.

Ja fa un any que l’aerolínia -que abans de la pandèmia era una de les que tenia més projecció a Vilobí d’Onyar, amb un increment constant de viatgers- va haver d’aturar les seves connexions entre Rússia i la Costa Brava arran del tancament de trànsit aeri. Les actuals restriccions que imposa Rússia per entrar i sortir del país -només es pot fer en casos autoritzats, PCR negativa i, si ho exigeixen les autoritats, una quarentena- fan que la mobilitat per aquest estiu sigui incerta.

Mentre que les companyies europees -Ryanair, Jet2 i Transavia- es mostren optimistes de cara a la mobilitat d’aquest estiu i ja han posat a la venda bitllets des de l’aeroport de Girona, Pobeda de moment no ha fet públic quin serà el seu futur a Vilobí. La companyia ha anunciat la recuperació de vols cap a Itàlia i Alemanya a partir d’aquest mes de març, però de moment no té bitllets a la venda per Girona, ni tan sols per als mesos d’estiu. Diari de Girona s’ha posat en contacte amb la companyia a través de correu electrònic per tal d’intentar esbrinar quines són les seves intencions, però no ha obtingut resposta. Molt probablement, la companyia està pendent de les restriccions que imposa Rússia per a l’entrada i sortida d’estrangers, de manera que encara no està clar quin serà l’escenari de mobilitat al país aquest estiu.

Llegir l’article sencer

Ryanair oferirà 28 rutes a l’estiu des de l’Aeroport Girona-Costa Brava, però queda lluny de les 36 de l’any passat

D’aquí pocs mesos es podrà volar a ciutats com Dublín, Edimburg, Nàpols, Brussel·les, Manchester o Frankfurt

Font: Emporda.info

Ryanair ha recuperat 20 rutes per aquest estiu des de l’Aeroport Girona Costa-Brava, que s’afegiran a les vuit que hi ha actualment. Tot i això, l’oferta de la companyia irlandesa queda lluny de les 36 rutes que tenia l’any passat. D’aquí pocs mesos, doncs, qui vulgui podrà volar des de Girona fins a ciutats com Dublín, Manchester, Frankfurt, Karlsruhe, Pescara, Edimburg, East Midlans, Londres, Liverpool, Cracòvia, Budapest, Lamezia, Bèrgam, Nàpols i Brussel·les. Ryanair ha posat a la venda bitllets a aquestes noves destinacions a finals de març, coincidint amb la Setmana Santa. D’altres, en canvi, no estaran disponibles fins als mesos de maig i juny.

Des de la companyia es mostres “optimistes” i confien que la vacuna de la Covid permeti als ciutadans poder tornar a viatjar. La recuperació d’aquesta vintena de rutes és una bona notícia per l’Aeroport de Girona Costa-Brava. I és que el nombre de passatgers que ha registrat aquest gener és de 863, un 97,6% menys que l’any passat. Més de la meitat dels seus usuaris han estat turistes estatals (474), fet que representa un increment dels 515,6% respecte l’any passat.

De fet, aquest és un fet inaudit que també porta que les cinc destinacions més concorregudes siguin totes ciutats espanyoles. En primer lloc hi ha els 90 passatgers que han vingut de Castelló de la Plana. En segon lloc, hi ha Jerez amb 85 usuaris i el segueix Lleó amb 82. No és fins a la setena posició que hi ha l’aeroport de Sant Petersburg, seguit del de Moscou.

El turisme rus ha portat 89 passatgers durant el gener, un 98,6% menys dels que venien durant el gener de 2020. Un dels públics amb menys davallada ha estat el britànic, que ha caigut un 52,1%. Habitualment el nombre de visitants és molt escàs durant els mesos d’hivern, si ve a l’estiu creix exponencialment.

Pel que fa a les operacions, s’han registrat 725 enlairaments i aterratges, un 21,3% menys que l’any passat. Aquesta disminució s’incrementa en els vols comercials, ja que només s’han fet 135 operacions durant el gener, un 63,4% menys que el 2020. La resta, la majoria són vols d’escoles de pilots.

Ryanair recupera vint rutes més per aquest estiu des de l’aeroport de Girona-Costa Brava

Les noves destinacions se sumen a les vuit que ja estaven a la venda des de fa feia mesos

DiarideGirona 20/02/2021

Ryanair ha posat a la venda bitllets per a vint destinacions més aquest estiu des de l’aeroport de Girona, que se sumen a les vuit que ja estaven a la venda. D’aquesta manera, després de la incertesa generada per la covid-19 i el tancament de la base de Vilobí d’Onyar durant els mesos d’hivern, la companyia irlandesa torna a apostar aquest estiu per l’aeroport gironí. L’any passat, tot i les restriccions de mobilitat, l’aerolínia de baix cost va oferir 36 rutes des de Girona.

Al llarg de les últimes setmanes, Ryanair ha posat a la venda bitllets que permetran connectar Girona aquest estiu amb Frankfurt-Han, Frankfurt-Internacional, Kalsrue i Memmingem-Munich West (Alemanya), Brussel·les-Charleroi i Brussel·les- Zaventem (Bèlgica), Budapest, Dublín, Lamezia, Pescara, Nàpols i Milà-Bèrgam (Itàlia), Cracòvia iVarvòvia-Modlin (Polònia) i Bristol, East Midlands, Edimburgh, Liverpool, Londres-Stansted i Manchester (Regne Unit).

Algunes d’aquestes noves rutes s’iniciaran a partir de finals de març -coincidint amb l’inici de Setmana Santa-, mentre que d’altres s’establiran a partir de maig o juny. Totes elles, però, se sumaran a les vuit destinacions que Ryanair ja havia posat a la venda feia mesos: Dusseldorf (Alemanya), Pisa (Itàlia), Poznan i Wroclaw (Polònia), Cork (Irlanda) i Bournemouth, London-Southern i Luton (Regne Unit).

Ryanair es mostra optimista de cara als mesos d’estiullegir l’article sencer.

L’aerolínia Jet 2 programa set rutes aquest estiu des de Girona i sis per al 2022

L’aerolínia connectarà la Costa Brava amb Birmingham, Bristol, East Midlands, Leeds, Londres-Stansted, Manchester i Newcastle

DiarideGirona 14/01/2021

Després d’un any «en blanc» des de l‘aeroport de Girona -on aquest estiu va decidir no operar degut a les restriccions de mobilitat per la covid-19-, l’aerolínia britànica Jet 2 ja està preparant no només la propera temporada d’estiu, sinó també la de 2022. I l’aeroport de Girona-Costa Brava està entre els seus plans. De moment, la companyia connectarà aquest estiu les comarques gironines amb set destinacions britàniques –inclosa la seva nova base de Bristol-, i per al 2022 ja en té confirmades sis. Els bitllets ja es poden comprar des de la seva pàgina web.

Bones notícies, doncs, per a l’aeroport de Girona, que ha tancat el 2020 amb unes xifres nefastes a causa del coronavirus i que pateix pel futur de Ryanair, que durant aquest hivern ha tancat la seva base i manté un conflicte obert amb els treballadors. Jet 2 ha fet pública la seva aposta per l’aeroport de Girona i, a l’espera de quina sigui l’evolució de la pandèmia, manté l’aeròdrom gironí entre les seves destinacions per aquest estiu. A hores d’ara, la companyia ofereix vols a set destinacions per connectar la Costa Brava i Anglaterra entre els mesos de maig i octubre de 2021. Es tracta de Birmingham, Bristol, East Midlands (en aquest cas, només fins al mes de setembre), Leeds, Londres Stansted, Manchester i Newcastle.

llegir article sencer

Transavia posa a la venda els bitllets per a aquest estiu

La companyia holandesa connectarà l’aeroport de Girona amb els d’Amsterdam i Rotterdam, a Holanda

DiarideGirona 13/01/2021

Malgrat desconèixer encara quina serà l’evolució de la pandèmia, algunes companyies ja han posat a la venda els seus bitllets des de l’aeroport de Girona per aquest estiu. És el cas de Ryanair, que de moment manté la previsió de vuit destinacions per a la temporada d’estiu -tot i que la companyia de baix cost pot canviar de plans en qualsevol moment-, i de Transavia, que manté la seva aposta per unir la Costa Brava amb els Països Baixos durant la temporada estival.

D’aquesta manera, Transavia té previst tornar a oferir les seves habituals connexions entre Girona i els aeroports d’Amsterdam i Rotterdam. Si la pandèmia no ho impedeix, la previsió és que els vols comencin a funcionar al mes d’abril i s’allarguin fins a l’octubre. El nombre de freqüències s’anirà incrementant de forma progressiva, i està previst que durant els mesos de juliol i agost -és a dir, el «pic» de la temporada alta- hi hagi enllaços cada dia. Transavia és una de les companyia que s’han anat consolidant en els darrers anys a Girona.

D’aquesta manera, l’aeroport aspira a poder recuperar una certa normalitat durant els mesos de vacances. Més complicada serà, en canvi, la Setmana Santa, que enguany cau entre el 28 de març i el 4 d’abril. Tenint en compte que tant Ryanair com Transavia tenen previst recuperar les connexions a principis d’abril (amb algunes excepcions a finals de març, en el cas de Ryanair), el més probable és que aquesta torni a ser una Setmana Santa «fluixa» per a l’aeroport de Girona, amb independència de quina sigui en aquell moment la situació de la pandèmia.

Ryanair recupera 36 rutes a l’aeroport de Girona a l’estiu

La companyia treu pit de la Costa Brava i convida a descobrir-ne «la bellesa» a través de les «impressionants» platges · La CE demana als estats que aixequin les restriccions de mobilitat entre països el 15 de juny

Ryanair reprèn a partir de l’1 de juliol un centenar de rutes entre Catalunya i Europa, d’entre les quals en reactiva 36 a l’aeroport de Girona. A Barcelona operarà amb 52 connexions i a Reus, amb 12. Els vols formen part del calendari previst per als propers mesos i a partir del 21 de juny algunes connexions ja estaran a la venda.

La companyia argumenta la reactivació de vols amb l’objectiu que els turistes europeus descobreixin «la bellesa» de la Costa Brava «a través de les seves impressionants platjas, la gastronomia mediterrània, tradicions i arquitectura». Ryanair assegura haver constatat les ganes per tornar a viatjar a partir de les dades de tràfic web a mesura que s’ha aixecat progressivament el confinament. Segons la companyia, Espanya es troba entre les destinacions més buscades pels turistes europeus.

La data escollida per Ryanair per reprendre les rutes és l’1 de juliol, quan l’Estat espanyol preveu l’obertura de fronteres, però ahir la Comissió Europea va tornar a insistir als estats membre de l’espai Schengen i països associats que reobrin les seves fronteres internes abans del 15 de juny. A més, també va demanar que es comencin a reobrir les externes a partir del 30 de juny. Brussel·les va instar ahir aquells estats que aixecaran les restriccions internes més tard, com és el cas d’Espanya, que s’avancin i ho facin el dilluns 15 de juny.

Obertura gradual

A partir de juliol,… Llegir l’article sencer al DiarideGirona

Ryanair Restablece 100 Rutas En Catalunya

Más de 100 rutas desde/hacia Cataluña ya están a la venta este verano 2020

Ryanair, la primera aerolínea en España, reanudará más de 100 rutas desde y hacia aeropuertos catalanes a partir del próximo 1 de julio como parte del calendario de verano 2020 de Ryanair. Algunas de las conexiones estarán disponibles a partir del 21 de junio.

De acuerdo con los datos del tráfico web de Ryanair, el deseo de volver a viajar tras el levantamiento de una parte de las restricciones de viaje es cada vez más fuerte. España se encuentra entre los destinos vacacionales más buscados por los turistas europeos.

Ryanair retoma sus vuelos entre Cataluña y Europa para permitir a los viajeros descubrir la belleza de la Costa Brava, a través de sus impresionantes playas, su gastronomía mediterránea, así como sus tradiciones y su arquitectura. Además, los clientes españoles podrán disfrutar de unas ansiadas vacaciones tanto en destinos nacionales como europeos.

El calendario de verano 2020 de Ryanair en Cataluña operará:

Calendario de verano 2020 en Cataluña*
Barcelona 52 rutas
Girona 36 rutas
Reus 12 rutas

 

La compañía está orgullosa de poder operar en 3 aeropuertos catalanes y espera traer millones de turistas que ayudarán a impulsar las economías regionales y proteger miles de puestos de trabajo.

Susana Brito, PR & Communications Manager de Ryanair para España y Portugal, ha declarado:
“Estamos encantados de retomar las operaciones con más de 100 rutas hacia y desde Cataluña a partir del 1 de julio de 2020, como parte de nuestro calendario de verano 2020. Algunas de las conexiones estarán disponibles a partir del 21 de junio.

Estamos muy orgullosos de volver a operar nuestras rutas para el verano, contribuyendo a la recuperación de la economía regional y la industria del turismo y facilitando el reencuentro de familiares y amigos, pero a su vez trasladando a millones de turistas para que disfruten del patrimonio artístico, cultural y paisajístico español y europeo.”

Font: Ryanair.com

RYANAIR CELEBRA LA REAPERTURA DE ESPAÑA AL TURISMO A PARTIR DEL 1 DE JULIO

España se suma a Italia, Chipre, Grecia y Portugal, países que reabren sus fronteras al turismo

Madrid, 26 de mayo de 2020. Ryanair, la primera aerolínea de bajo coste en Europa, confirma que planea operar el 40% de su programación regular de vuelos de julio debido al anuncio emitido por España, este fin de semana, de que eliminará las restricciones de viaje y de visitas a partir del 1 de julio. De este modo, España se suma a los planes anteriormente anunciados por Italia, Chipre, Grecia y Portugal de reabrir sus hoteles y playas para los meses clave, julio y agosto, de la temporada de vacaciones familiares.

Ryanair ofrecerá vuelos diarios desde todos los países del norte de Europa, incluyendo Irlanda, Reino Unido, Bélgica, Holanda y Alemania, hacia los principales destinos vacacionales de Portugal, España, Italia, Grecia y Chipre a partir del 1 julio.

Para celebrar el levantamiento de las restricciones de viaje en Europa, Ryanair ha lanzado una oferta para viajar en julio y agosto con tarifas desde sólo 29,99 euros por trayecto. La promoción estará disponible hasta la medianoche del jueves, 28 de mayo, en la página web Ryanair.com.

Eddie Wilson, CEO de Ryanair, ha declarado: “Tras cuatro meses de inactividad, recibimos muy positivamente las medidas de los gobiernos de Italia, Grecia, Portugal, España y Chipre de abrir sus fronteras, eliminar las restricciones de viaje y suprimir las cuarentenas ineficaces. Las familias europeas, que han estado sometidas al aislamiento durante las últimas 10 semanas, pueden ahora reservar sus tan esperadas vacaciones familiares a España, Portugal, Italia, Grecia y otros destinos del Mediterráneo para julio y agosto antes de la apertura del curso escolar en septiembre.

Ryanair ofrecerá hasta 1.000 vuelos diarios a partir del 1 de julio, ofertando un gran número de asientos con tarifas más bajas, perfectos para ese viaje de verano, que sabemos que muchos padres y sus hijos esperarán con impaciencia cuando salgamos del confinamiento y entremos en el periodo oficial de vacaciones escolares.

Todos los vuelos de Ryanair operarán con nuevas medidas sanitarias, requiriendo a todos los pasajeros (y las tripulaciones de Ryanair) llevar mascarillas en todo momento tanto en las terminales de los aeropuertos como a bordo de nuestros aviones, para cumplir con las directrices de la UE.

Esperamos poder dar la bienvenida a bordo a millones de pasajeros de Ryanair y a sus familias, y llevarlos de vacaciones cuando las economías europeas empiecen a recuperarse tras este periodo difícil de inactividad, que ha logrado invertir la propagación del virus Covid-19″.

Fuente: Ryanair.com

Protocol de seguretat

Les instal·lacions, els serveis i els treballadors ens hem adaptat a la normativa europea sobre prevenció de la COVID-19.

El servei de trasllats a l’aeroport és de màxim dues persones per viatge. L’ús de mascareta és imprescindible per poder fer ús d’aquest servei. Després de cada viatge es fa neteja del vehicle.

S’accepta únicament el pagament amb targeta de crèdit.

És imprescindible mantenir la distància de seguretat i utilizar mascareta si es fa servir el servei de trasllats.

Vegi les mesures de seguretat adoptades.